Nastere la spital, Nastere naturala, Nastere naturala medicalizata, Povesti despre nastere

Se pare ca am mentalizat totul prea mult [nastere naturala medicalizata]

Dupa un travaliu indus si dificil, Bianca a nascut natural la fix 40 de saptamani. Nu a fost experienta blanda pentru care s-a pregatit dar a fost experienta de care a avut nevoie. De ce zic asta? Pentru ca eu chiar cred ca venim pe lumea asta ca sa invatam din experientele din aceasta viata indiferent cum sunt ele, bune sau mai putin bune. Avem nevoie de fiecare experienta din viata noastra, fie ca ne place sau nu, pentru a evolua intr-o anumita directie. Iar viata devine mai frumoasa cand acceptam fiecare experienta prin care trecem si invatam ce avem de invatat. Bianca felicitari pentru bebe si iti multumesc din suflet pentru poveste!

In ziua in care am facut 40 de saptamani am fost la control si doctorita a constatat ca mai aveam foarte putin lichid. Desi nu vroiam sa mi se provoace nasterea nu am putut sa imi asum responsabilitatea de a sta asa. Atunci am decis sa ma las pe mana doctoritei si sa mi se provoace. De cand am ramas insarcinata am avut un feeling ca o sa nasc fix in ziua aia, probabil si d-aia am fost de acord. a curs foarte putin lichid. Si asa a inceput ‘aventura’ :).

Am inceput sa ascult muzica de relaxare, eram foarte optimista si chiar nu mi-a fost frica deloc :). Dupa niste contractii usoare m-au apucat brusc contractii violente la 2 minute, lungi si dureroase. Nu le-am mai putut suporta, desi, in general suport foarte bine durerea, asa ca am cerut epidurala. Cand mi-a facut epidurala aveam dilatatie doar 3 … asa ca inainte mi-a pus putina oxitocina si m-am dilatat pana la 6 in 5 minute de chinuri groaznice!

Nu acceptati oxitocina! (Cel putin nu o acceptati fara analgezie). Am avut o contractie lunga de cateva minute bune si aveam impresia ca nu se mai termina. Asa ca mi-a pus epidurala…. si, dupa cum banuiam, mi-a scazut intensitatea contractiilor si nu ma mai dilatam deloc. Acum nu pot zice ca asta se va intampla tuturor. Cand m-am internat s-a mai internat o mamica care avea aproape de 42 saptamani si care a decis ca vrea sa nasca. Si ei i s-a provocat nasterea, a facut epidurala, i-a mers foarte bine si a nascut in doua ore de la provocare.

La mine in schimb bebelusa nu era pregatita sa iasa… si ne-am blocat la dilatatie 7… astfel era riscul sa ne bage in cezariana. Contractiile mele, desi era intense, erau ineficiente, asa ca iar mi-a pus oxitocina, si intr-un final cu ajutorul doctoritei … mi-a dirijat cumva contractiile m-am dilatat complet.

Expulzia a fost partea cea mai usoara, dupa 5 contractii a venit bebe pe lume! Dupa nastere, probabil de la atata medicalizare am sangerat foarte mult si m-a chiuretat o ora jumate ca sa nu mai sangerez. Binenteles am avut parte si de epiziotomie. 🙂

bianca_voicu_2

Desi am nascut foarte medicalizat totusi am nascut natural, iar doctorita a facut tot posibilul sa nu ma bage in cezariana. Probabil daca nu imi era frica si asteptam sa se declanseze singura nasterea nu era asa greoaie. Totusi nu regret nici o clipa ca am nascut natural, pentru ca stiu ca e cel mai bine pentru bebelusa mea si pentru mine! 

Se pare ca am mentalizat totul prea mult. Am urmat si eu cursul Dittei, dar am avut fixatia ca daca nu am meditatiile inregistrate de altcineva nu o sa ma ajute :). Data viitoare o sa fie mai bine. Ce mai vreau sa adaug e ca doctorita chiar a facut tot posibilul sa nasc natural plus ca era si in concediu deci ma putea trimite acasa sa ma cheme intr-o zi de lucru, dar ea chiar a crezut ca e cam riscant sa mai stam. Am avut toata increderea in ea si sunt convinsa ca si-a facut profesia cum trebuie si sa elimine orice risc. Acum vina a fost a mea ca mi-a fost frica sa mai astept ca doar nu ma obliga nimeni sa nasc atunci. 🙂

Va doresc nasteri cat mai usoare!

bianca_voicu_1

Bianca are 30 de ani, este farmacista, la primul bebe, optimista, si o fire vesela.

 

 

 

Leave a Reply

Required fields are marked*

20 − four =